Szerencsi OB

DEAC a dobogó tetején a Szerencsi Országos Karate Bajnokságon

„Hatvanegy érem az egyetemi csapat mérlege”

Szeptember 24-én szervezte meg SKS-SKDUN HUNGARY Karate Szövetséga Szerencsi Országos Ippon Shobu Karate Bajnokságot a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Koncz Zsófia parlamenti államtitkár, a technológiai és ipari tárca miniszterhelyettes asszonya és Dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke. Elnök úr a karate 50. évfordulója alkalmából a shotokan karate és Antal János alapító mester szerepét méltatta, majd kiemelte, hogy nagyon erős a karate már az oktatásban is.

A versenyre az ország minden tájáról és a határon túlról is érkeztek. A 220 versenyző 300 nevezést adott le 22 egyesületből, Biatorbágytól Nagykárolyig, Budapesttől Miskolcig képviselték a karate klubokat.

A DEAC Shotokan Karate Szakosztálya az országos karate rendezvényről hatvanegy éremmel tért haza. A DEAC ifi és felnőtt karatésai egyéni kumite (küzdőgyakorlat), egyéni kata (formagyakorlat), csapat kata, csapat kumite számban, míg gyermek versenyzők kihon (alapiskola) és szivacs kumite számokban mérték össze tudásukat. Az egyetemi csapat 27 versenyzőből és 5 fő stábból állt össze.

DEAC összesített eredményei: 20 arany, 40 ezüst, 21 bronz, 9 negyedik helyezés. Fenti mérleg köszönhetően a rendező szerencsi sportegyesület a DEAC csapatának ítélte oda a legeredményesebb egyesület kupáját.

Versenyzőink:

Gyökös Szabolcs, Buglyó Ádám, Radócz Linda, Balogh Levente, Marsi Erik, Marsi Máté, Bacskai Balázs,

Zsigó Benjamin, Faragó-Simon Napsugár, Németi Simon, Antal-Tóth Bálint, Móricz Boróka,

Őri Panna Krisztina, Dávid Dominik, Csabai Tamás, Gulyás László, Mudrony Kamilla,

Radócz Eliza, Papp Benjámin, Tripó Sándor, Őri József Béla, Bodó Miklós, Móricz Margaréta,

Sisz Norbert, Hegyes József, Radóczné Kovács Enikő, Móriczné Faragó Katalin.

Felkészítők: Jámbor István, Jámborné Molnár Éva, Győri István, Mátyus Panna,

                    Balogh Zoltán, Marsi Viktor, Őri Krisztián

Debrecen, 2022. 09. 27.                     Sensei Őri Krisztián 3. Dan, karate edző, DEAC

Tagfelvétel egész évben: 0630-5819845