Karate edzőtábor, övvizsga és háziverseny került megrendezésre a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában 2022. február 12-én

Az I. Bushido Karate Camp megnevezésű sportrendezvényt az idén 33 éves Bushido Karate Sportegyesület szervezete meg Sensei Őri Krisztián 3. Dan, a DEAC Karate UP szakosztályvezetője és Senpai Győri István 1. Dan igazgatóhelyettes úr segítségével.

A sportrendezvény résztvevői: DEAC Karate UP – Bushido Karate Sportegyesület Református – Józsa – Nagyrábé – Bihartorda Szakosztály, Józsai SZTSE Karate Szakosztály és a Nagyváradi Crisul Sportclub Karate Szakosztály.

A közös tréning, övvizsga, háziverseny remek alkalom a volt a versenyszezon előtti éles gyakorlásra, a klubok közötti szakmai és baráti kapcsolatok elmélyítésére, illetve a 2022-es program tervek egyeztetésére a Hajdú-Bihar – Bihor megye régióban.

A mintegy félszáz gyermeket egy komoly szakmai stáb segíti: Nagyváradról Mezei Tünde, Maya Mate, Marius Rosu, a Bushidotól Győri István, Pántya László, Zombori Ferenc, Jámbor István, Kollárik Péter. A Józsai SZTSE részéről Jámborné Molnár Éva. A DEAC-ot Mátyus Panna, Őriné Iván Krisztina és Őri Krisztián képviselte. A DEAC-ot új szakember erősíti: Aszalós László masszőrként – csontkovácsként. A sportaktivitást Őriné Iván Krisztina, a Sport Family Egészségmegőrző Kft. tulajdonosa biztosította, aki a sportolóknak LR bemelegítő krémekkel, sportkrémekkel és a sérülések esetén alkalmazható fertőtlentő spraykkel kedveskedett.  

Az edzők közül többen a rendezvény keretein belül vették át ünnepélyesen a Magyar Karate Szakszövetség által kiállított állami Dan diplomát. Gratulálunk: Zombori Ferenc. Győri István, Jámborné Molnár Éva, Jámbor István, Őri Krisztián edzőknek.

A rendezvény fényét külön emelte, hogy a Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony ajánlásával, első ízben megjelent Magyar Sport Almanach 2021 évkönyv részletesen foglalkozik a karate olimpiai sportággá válásával, a küzdősportok Nemzeti Alaptantervben betöltött fontos szerepével, illetve a Debrecen városban folyó shotokan karate élettel. Ennek fő oka, hogy több, mint három évtizede jelen van a cívisvárosban a Bushido Karate SE, tíz éve a Józsai SZTSE illetve négy éve a DEAC Karate UP. Az évkönyvben a debreceni karate élet bemutatását a HSC Kft. tulajdonosa, Berente Attila karitatív tevékenységeként támogatta.

Gratulálunk a Gyerekeknek a csodálatos eredményekhez! Az edzőknek, szakembereknek és támogatóknak az elvégzett munkához! Köszönjük a lehetőséget a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának! Várjuk a folytatást! Oss!

Sensei Őri Krisztián 3. Dan, karate edző

+36305819845

KODAK Digital Still Camera
Kép: DEAC Karate UP : Kata eredmény: 1. Őri Panna Krisztina, 2. Bodó Miklós, 3. Páll Bence
Edző: Őri Krisztián